Massivit 3D 5000

Först i norden

Vi på Ovinge har investerat i nordens första Massivit 3D 5000 storformats 3D-skrivare. Den har två printhuvud, en byggvolym på 145 x 111 x 180 centimeter, en linjär utskriftshastighet på 300 mm i sekunden och upp till 35 cm i timmen på Z-axeln.

En person på 180 centimeter kan gå från 3D-scan till utskrift i skala 1:1 på nästan ofattbara sex timmar.

Unika produktions­möjligheter

Massivit 3D 5000 använder en teknik som kallas GDP, Gel Dispensing Printing. Den skriver ut en flytande gel som härdas direkt med UV-ljus, till skillnad från en traditionell FDM 3D-skrivare som skriver ut med smält plast som stelnar medans den kyls ner. På så sätt kan en Massivit skriva ut komplexa former med minimal stödstruktur.

Den enorma utskriftsvolymen och höga hastigheten ger oss möjligheten att skriva ut hela prototyper, modeller, delar eller formar på rekordtid. De dubbla printhuvudena innebär att vi kan skriva ut två delar samtidigt, antingen två av samma eller två helt olika, t.o.m. i olika material.

Denna maskin är en enorm resurs i vårt produktutvecklingsarbete, som du som kund hos oss också kan nyttja. Hör av dig till oss för att höra mer om hur vår Massivit kan implementeras i ditt produktutvecklingsprojekt.

Personlig kontakt för 3D-printing

Förfrågningar kring 3D-printing riktas bäst till vår expert, Daniel Sjölund på mailen 3D@ovinge.se