Vilka är vi?

Ovinge ingenjörsbyrå grundades 2017 i Örnsköldsvik, där vi även har vårt säte. Men grunden till verksamheten har funnits ända sedan år 2000. Vi levererar tjänster och resurser inom mekanik, el-mekanik, hydraulik, produktutveckling, innovation och design där vår samlade erfarenhet från olika branscher också är vår styrka. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativa tjänster och produktiva samarbeten som hjälper våra samarbetspartners att växa.

Möt vår VD

”Mitt namn är Patrik von Ahn och jag har förmånen att få verka som VD och representera Ovinge Ingenjörsbyrå. Jag började min yrkeskarriär som snickare 1989 men valde efter 10 år att skola om mig till Utvecklingsingenjör, varefter jag tog anställning på MacGregor Cranes i Örnsköldsvik. Efter en tid på MacGregor tog jag anställning på ett teknikkonsultbolag i Örnsköldsvik som jag sedermera fick förmånen att bli delägare i 2004 och tjänstgjorde där fram till slutet av 2017.

2018 erbjöds jag den stora och spännande utmaningen som VD för den då nystartade konsultbyrån Ovinge Ingenjörsbyrå.

Titeln VD är något jag ogärna använder då jag mer ser min roll som projektledare, samordnare, lagkapten med ett övergripande ansvar, men även kollega och lagkompis. Min ideologi kring framgångsrika företag är mycket likt som i idrott och lagspel. Alla måste jobba mot samma mål och ges rätt förutsättning för att nå framgång. Målvakten i ett lag får sällan bra räddningsprocent om den inte har bra backar som hjälper till, eller den offensive forwarden lyckas inte utan bra framspelare eller en center som säkrar upp efter misstagen.”

Hur är det att jobba med oss?

Vi är ett företag som vill få medarbetaren att växa, både som individ och som en i laget. För vi tror att det gynnar både Ovinge, våra kunder och medarbetaren när denne trivs och får utvecklas i den riktning han/hon vill. Som konsulter vill vi jobba med många uppdragsgivare, allt från enskilda innovatörer till multinationella företag, med mottot “Ingen är för stor eller för liten för oss”. Vi har stor erfarenhet av de flesta programvarorna inom 3D-CAD och produktutveckling. Men vi tror att tekniken är av sekundär betydelse, för nya idéer och innovationer skapas av människan.